fbpx
6. JUL

STEFAN MILENKOVIĆ

SVEČANO OTVARANJE BANJA LUKA FESTA 2021

Jedno od najbrilijantnijih djela 20. vijeka “Carmina Burana”- Carla Orfa, aranžman Ana Krstajić, u maestralnom izvođenju izuzetnog umjetnika, jednog od najpoznatijih violinista Stefana Milenkovića.
Otvorena scena tvrđave Kastel, kamerni orkestar Camerata iz Novog Sada koji će sa virtuozom na violini izvesti i djela Sindinga, Gershwina, Piazzolle i grupe Queen.

7. JUL

ZVONKO BOGDAN

& VELIKI TAMBURAŠKI ORKESTAR

Zvonko Bogdan nastupa u pratnji Velikog tamburaškog orkestra, pod upravom Dubravka Isakova – za prave i trajne vrijednosti! Gospodin, umjetnik, interpretator i pjesnik panonske romanse – Zvonko Bogdan – zvijezda koja ne tamni. “Čovjek sa osmijehom” družiće se sa nama uz ravničarski evergrin.

Kupi kartu
8. JUL

AMIRA MEDUNJANIN

& VOJVOĐANSKI SIMFONIJSKI ORKESTAR

Vrhunska interpretacija, emocija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim! “Bosanska Bili Holidej” kako je nazvao Garth Cartwright, autor i muzički novinar, koji je ovim poređenjem opisao način na koji Amira pretvara sevdah iznutra, pronalazeći nove kontekste i forme u tradiciji koja je stara stotinama godina.
Vrsna interpretatorka, zaslužna je za popularizaciju sevdaha više od 15 godina, oduševljava publiku u regiji i širom svijeta. Hvaljena od strane publike i kritičara, dobitnica je brojnih priznanja. Njen novi album, peti po redu, ‘For him and her’ premijerno će biti izveden
8. jula 2021. na velikoj sceni tvrđave Kastel.
Specijalni gosti na koncertu, muzičar svjetskog glasa Bojan Zulfikarpašić.

9. JUL

MARIZA

FADO SPEKTAKL PRVI PUT U BANJALUCI!

Pjevačica jedinstvenog i bogatog glasa, prepoznatljiva po harizmi i scenskom nastupu, karijeru je započela prije 20 godina. Nakon brojnih turneja i koncerata u prestižnim svjetskim dvoranama kao što su pariska Olympia, Sydney Opera House, Carnegie Hall u Njujorku Mariza napokon stiže u Banja Luku…
Velika umjetnica, snažno originalna i neizmjerno nadarena, pjevaće portugalski bluz na Tvrđavi Kastel 9. jul 2021.

10. JUL

RADE ŠERBEDŽIJA

& ZAPADNI KOLODVOR

Koncert legendarnog glumca, pjesnika i muzičara. Publika na Kastelu uživaće uz pjesme sa njegovog aktuelnog albuma Ne okreći se, sine.
Rade Šerbedžija će uz svoj Zapadni kolodvor otpjevati i svoje velike hitove poput Barbara, Meni se dušo od tebe ne rastaje, Ni u tvome srcu, Tvoje nježne godine, Ne daj se Ines.